duminică, 20 mai 2007

"Bine aţi venit la noi!"

Am intrat zilele trecute în Casa Guvernului RM pentru prima dată.
"Vizita" s-a datorat faptului că trebuia să scriu un material legat de învăţământul superior, mai precis despre o facultate a Univeristăţii de Stat din Moldova (detalii în postul următor, când materialul va fi terminat). Şi aveam nevoie de un comentariu al părţii "oficiale". (Dar n-am obţinut prea multe, pentru că, vezi, ei "nu comentează zvonurile". Aşteaptă ca rahatul să fie făcut, apoi să comenteze).
Intrând în clădirea lui Tarlev, m-a întâmpinat o faţă pe cât de tânără, pe atât de transparentă şi rece. În loc să-mi spună "bună ziua" sau măcar să dea din cap, poliţistul habar nu avea că eu stăteam de vreo 30 secunde în faţa lui să-i prezint permisul. El continua să vorbească liniştit la telefon.
După ce a pus receptorul, pe lângă permis, mi-a cerut să închid telefonul mobil şi să i-l dau. Nu înţeleg pentru ce aşa condiţie? Oare poate conţine vreo bombă acel telefon sau credeau că are dictafon sau cameră video? Oricum în geantă era pregătit dictafonul şi, plus la asta, aveam de gând să întreb şi chiar am întrebat-o pe interlocutoare mea dacă vrea s-o înregistrez sau nu.
Înainte de a mă porni unde îmi trebuia, l-am întrebat pe "omul cu epoleţi" unde e biroul 4.. (de care aveam nevoie)? A făcut o faţă, de parcă eu intru în fiecare zi în Guvern şi ar trebui să ştiu încotro s-o apuc.

Aşa că, înainte de a intra în vreo instituţie oficială (cel puţin în Guvern), fiţi pregătiţi pentru o astfel de găzduire "călduroasă".

Niciun comentariu: