sâmbătă, 22 septembrie 2007

"Vizita de lucru" de la Bălţi !

După cum am promis, revin cu anumite detalii despre "vizita de lucru" pe care am avut-o la Bălţi, săptămâna trecută...
Chiar dacă nu ştiai prea bine oraşul, puteai foarte uşor ajunge la locul 
destinaţiei, unde avea să aibă loc primul eveniment, după numărul
mare de poliţişti: la fiecare intersecţie stătea câte unul.

Materialul din TIMPUL.

    Lupu iese din maşină!

   În faţa blocului 3 (Facultatea de Filologie) a Universităţii Pedagigice de Stat din Bălţi "Alecu Russo". Prima librărie PRO NOI.

   Viceprimăriţa oraşului Bălţi, Lidia Guţu, îşi citea discursul mai rău ca un elev de clasele primare, neuitând, până la urmă, şi de "velikii naş iazîk".
Ascultaţi-o!


   M. Lupu achită pentru cărţile cumpărate („Diplomaţia” lui Henry Kissinger şi „Мысли, афоризмы и шутки выдающихся женщин”, de K. Duşenco, în valoare de 227 lei) întinzând o bancnotă de 500 lei şi nemaiaşteptând restul - nu se ştie din ce motiv! (Una din vânzătoare a alergat din urmă şi i l-a dat unui bodyguard!)

  Deschiderea celei de-a doua librării. Tăierea panglicii :)

 
Ceea ce a atras atenţia, în cadrul Salonului Internaţional de carte pentru copii şi tineret, a fost faptul că mulţi elevi aveau legate la gât cravatele roşii. Cică au fost primiţi în rândurile pionierilor a Partidului Comuniştilor! Păi, dacă a venit Lupu, cum să nu vină şi "lupuşorii"!
    


Asta e tot ce-a fost la Bălţi (sigur, pe lângă partea neoficială :)).
Aşteptăm deschiderea altor librării de acest fel, pentru că o carte românaescă în plus nu strică niciodată! Dimpotrivă, este nevoie de ea, mai ales în actualele condiţii, când, atât ministerul (in)Culturii, în special, cât şi guvernarea, în general, nu fac nimic pentru ca cetăţenii ţării să crească într-un mediu cultural pe măsură şi neideologizat ... sau ceea ce fac ei e, mai degrabă, o... "desfacere".

Niciun comentariu: