vineri, 11 ianuarie 2008

Wikipedia are nevoie de articole în limba română!

Bloggerul roman, prieten al blogosferei moldovenesti, Carmen Holotescu face apel catre toti utilizatorii de Internet, vorbitori de limba romana sa contribuie la dezvoltarea resurselor Wikipedia in limba romana.

Acum Wikipedia in romana are 99 444 de articole si este pe locul 16 intre Wikipedii si cu ritmul de crestere cel mai mare. Wikipedia in romana are nevoie de inca 500 de intrari pentru a depasi bariera de o suta de mii de articole si a fi promovata in grupul celor care vin dupa cea in limba engleza.

Ma angajez sa scriu cate un articol despre blogosfera moldoveneasca, programul Edmund S. Muskie, proiectele Virtual Chisinau si Super Maxime, si de ce nu, sa-mi deschid propria pagina pe Wikipedia :)

Desigur, nu este usor sa scrii un articol de calitate pentru Wikipedia, insa ca si idei Vlad ar putea adauga ultimul sau articol de pe blog despre Web 2.0;
Artur ar putea sa mai experimenteze cu Web 2.0 si sa sa promoveze campania “ Daruieste Sarbatoare Copiilor” pe Wikipedia, dar si sa scrie despre sectorul neguvernamental din Moldova;
Valeriu ar putea scrie despre Blogosfera.md;
Ion ar putea scrie despre ziarul Timpul din Moldova;
Vultoor poate contribui cu resurse despre conceptul si proiectele open-source;
In fine, oricine poate contribui cu o informatie de interes general.

Transmite acest mesaj cititorilor blogului tau si impreuna vom aduce Wikipedia in romana in grupul celor cu peste 100 mii de articole.

De asemenea, daca inca nu ai semnat Petitia impotriva Wikipedia in limba moldoveneasca cu alfabet chirilic, acum este timpul potrivit sa o semnezi.

Sursa: Mihai Moscovici

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mult success si treaba buna cu wiki