vineri, 22 iunie 2007

Emisiuni la comandă sau de doi bani !

Recent m-am uitat la o "emisiune" la postul tv ... (nici nu vreau să-i dau numele). Se numeşte "mai ai ceva de spus".
Sunt sigur că a fost una la comandă, deoarece ştiu asta :P
"Vinovatul" acestei emisiuni a fost interviul cu Mihai Ghimpu, preşedintele PL, publicat în "TIMPUL". Şi, mai ales, întrebarea ce viza centrul "Buciumul".
Dar ce invitaţi de "calibru" au fost la această dezbatere. De o mai mare dragoste să te uiţi, să râzi şi, totodată, să te enervezi. E vorba, desigur, de Tudor Tătaru, apărătorul secerei şi ciocanului, Oleg Cristal, editorialist la cel mai "credibil" ziar din lume şi Sergiu Batog de la ... (acelaşi post tv), cel căruia îi place să-şi arate fundul. Toţi în frunte cu moderatorul Vsevolod Ciornei, care încerca din răsputeri să fie un jurnalist bun, dar nu-i ieşea.
Am asistat, de fapt, la un atac asupra proaspătului primar de Chişinău şi asupra majorităţii ne-comuniste din CMC şi... la o lingere de c.r a comuniştilor şi a lui Voronin în particular. Vom vedea dacă vor reacţiona în vreun fel. Chipurile "dacă era ales Voronin atunci, în '98, demult eram în Europa" şi aşa mai departe.
Dacă s-a dorit a fi o dezbatere "după cum scrie în carte", adică să se respecte regulile deontologiei profesionale a jurnalistului, trebuiau să fie invitaţi, pe lângă Tătaru, dl C. Tănase, pentru că în ziarul lui a apărut interviul şi, totodată, ca şi analist sau comentator (deşi, dl Tănase n-are ce căuta la astfel de circuri) şi dl Ghimpu, care era vizat. Atunci era cu adevărat o emisiune bună, indiferent cu ce se alegeau telespectatorii. Da în general, nici nu trebuia să aibă loc o astfel de emisiune, pe o astfel de temă.

Niciun comentariu: