miercuri, 24 octombrie 2007

Ziaristul din colivie & partidul omnivor

Două citate interesante din presa noastră de azi pot fi evidenţiate... ce aparţin unor ziarişti  cu renume, de talie naţională.

Primul este o metaforă a lui Constantin Tănase, de la TIMPUL, care, în editorialul lui de azi - "Pasărea din colivie", referindu-se la unele declaraţii, spune cam ce reprezintă ziaristul în R. Moldova şi de unde vin opiniile eronate despre jurnalişti:

Ziaristul, la noi, se aseamănă cu o pasăre închisă în colivie şi cel care a închis-o îi cere cântece ce slăvesc libertatea şi o acuză când trilurile ei sunt triste şi pesimiste. Oare nu de aici apar toate discuţiile, neînţelegerile şi problemele privind presa, calitatea ei, prestaţia morală şi profesională a jurnaliştilor?
Al doilea îi aparţine editorialistului de la Jurnal de Chişinău, Petru Bogatu.  Acesta se referă la "mariajul parlamentar" dintre Partidului Social-Liberal (PSL) cu Partidul Democrat (PD), întrebându-se dacă "Vor încăpea social-liberalii în PD". Şi tot el răspunde:
Şi cum partidul lui Dumitru Diacov este, politiceşte vorbind, unul omnivor, el poate înghiţi gruparea lui Serebrian fără probleme. Nu, însă, şi viceversa. Pentru majoritatea social-liberalilor filoromâni PD-ul, cu precădere cosmopolit, nu este comestibil.

Niciun comentariu: